След пускането на първите осемядрени процесори за масовата десктоп платформа LGA1151-v2, Intel

...
След пускането на първите осемядрени процесори за масовата десктоп платформа LGA1151-v2, Intel
Коментари Харесай

Intel работи върху осемядрени Coffee Lake-H за ноутбуци

След стартирането на първите осемядрени процесори за всеобщата десктоп платформа LGA1151-v2, Intel има намерение да усили броя на физическите ядра в чиповете за high-end ноутбуците. Инженерният пример във тип на CPU е бил открит в базата от резултати на тестовия пакет 3DMark.
Забелязаният образец принадлежи към фамилията Intel Coffee Lake-H и оперира непосредствено с цели осем ядра с поддръжка на Hyper-Threding. Номиналната периодичност на неназования към момента чип е скромната 2,1 Ghz. За съпоставяне, сегашният представител от това семейство процесори — шестядрения Core i9-8950HK работи на честотата от 2,9 до 4,8 Ghz в динамичен овърклок.



Трябва също да се означи, че в случай че Intel пожелае да резервира актуалното TDP в подготвяния за стартиране 8-ядрен чип на равнището от 45 W, особено за останалите Coffee Lake-H решения, то неговата номинална периодичност до представянето може да нарасне с едвам няколко стотин мегахерца. При това, в режим Turbo Boost честотата на самото натоварено ядро най-вероятно ще се приближи до към 5 Ghz.

Относно датата на дебюта на първите 8-ядрени чипове Intel Coffee Lake-H все още няма никаква информация. Може да се допусна, че техният формален дебют ще се състои на януарското ревю CES 2019.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР